Monday, August 1, 2011

ramadhan lagi

ayooo..
awat 2 post cite pasal ramadhan je ni..
bajet macam ade je orang nak baca kisah ramadhan aku ni..

puasa kali ni, memang 30hari aku akan menghadap makanan mak aku masak(aku pun msak sekali la)
kadang2 bila time puasa teringat kat kawan2 nak berbuka sama2..
kenangan paling best bila dekat uitm jengka dulu,
selalu pergi bazar beli makanan,
lagipun duduk sana kurang hiburan duniawi..
duit banyak disalurkan pada makanan 90%

dah nak berbuka menepek kat bilik member2 makan sama2..
biasanya aku xbeli kuih sebab confirm aku akan kenyang makan kuih member2 aku,,
huhu...
well xelok kan membazir dibulan ramadhan...

dah kat shah alam ni, pemalas nak berjalan g bazar...
masa mula2 puasa je rajin masak sahur n berbuka..
minggu ke2 ok masing2 beli lauk sendiri..
nasi je masak..
semngat berbuka n bersahur dah jadi biasa..
orang single, xde la nak berbuka puasa ngan pakwe....
bak kata en, soooooour 4eve elone... haha

benda yang paling menyedihkan time puasa
masa aku kat sekolah asrama...
selalu dapat sayur je erk...
sebab aku la orang yang paling last beratur time nak amek makanan..
korang tau kan sangat2 menyampah bila sorang beratur n dah nak sampai amek nasi...
die ajak kawan kepada kawan bangan die beratur belakang die..
biasa ni keje2 senior yang bajet cantik n berkuasa....

ni baru aku cite pasal berbuka...
belum cite pasal maen mercun n bakar halaman umah lagi.....


jom tengok iklan bulan puasa ni...

25 comments:

Hanis Azla said...

nostalgia berbuka puasa mengikut zaman yer.. ada pahit manisnya utk kita kenang kan..

farah fauzi said...

selamat berpose...shopping raya tak lagi..itu shopping souvenir nak wat balik semananjung..hehe

~SaL IjOu~ said...

hehe..mmg best kan kenang balik zaman buke pose dolu2~ ^^

NICK IRFAN said...

selamat berpuasa!

dilla said...

iema, puase elok2. tak mo curik makan!

dill.

Wanie said...

ble teringan kenangan dulu rase nk patah balik g mase tu je kan..

selamat berpuase dear :)

Tukang Karut said...

hoho... tak nak cerita curi2 makan?

i am S!L4H.. said...

best la die mkn masakan mak 30 hari.
kite jauh. ujung2 dekat nk raye baru balik. ngeeee~


selamat berpuase.

ila haliqa said...

rindu gak zaman2 dok jengka dulu.. :)

ïêmå å¢klê§ said...

hanis azla >> betul2, pahit 2la yang selalu di ingat..

fara fauzi >> uishh awal sangat nak shoping raya dah...

sal ijou >> memang best, sebab kawan2 semua bnyak makanan..haha

nik irfan >> selamat berbuka nanti

dill >> uish mana ada la, time xpose jerk..haha

wanie >> aa kan, kenangan terindah

tukang karut >> ehh mana ad la,,kita suci lagi murni tau

i am silah >> ala relax la, masak sendiri la lagi adventure, hihi

ila haliqa >> sadis x? xnak belanja aku raya nanti..hikhik

Papa Mifz said...

biasa la time senior junior kat sekolah dulu...x leh nak buat apo...huhu

teha said...

selamat berpuase n berbuka dear :)

shedameor said...

eleh, macam la orang tu puasa :P

ïêmå å¢klê§ said...

papa mifz >> ni mesti bese jadi senior jahat ni

teha >> selamat berpuasa n berbuka esok..

shedameor >> ish sheda ni, kantoi kan akak pulak :P

Lea IsNaw! said...

kena beratur amek makanan eh time skul
kitrg serve ikut jadual
lagi teratur...hehe

nik rosmawati said...

selamat berpuasa.best la dapat makan makanan mak :)..ni jeles ni.

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

teringat jugak duduk hostel...makan biasa2 ja..ngeh3...

teringin nak main mercun la..eh silap..bunga api ja...heeh

Mr iz said...

kenagan tu juga yang best...he he he... main mercun katak juga best..he he he

KimiCnoL said...

selamat berpuasa..buka ape tadi? ;))

bunga said...

xpe..setiap kenagan itu yang indah..

deeya said...

memang rindu zaman berpuasa dengan kawan2 ..

video tu ! manisnya bacaan al-Qur'an =)

Edy Ramanov said...

wah, memang terbaiklah video tu selamat menjalani ibadah puasa ya. edy dah follow kat sini. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq

ghost writer said...

selalu dapat sayur th peluang nak bagi iema cepat besar lar tuh..haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

terkenang zaman berpuasa kat asrama dulu..

aida4eva said...

sweet tgk iklan tu..
hehe

selamat berpuasa :)