Thursday, February 10, 2011

bukit cerakah (^_^)

hari ni hari yang sngat indah dan mengembirakan...
first sekali ofcoz la sebab uitm shah alam cuti sampai esk, n hari sbtu dan ahad confirm2 memang cuti, so 4hari tanpa kelas, waa sngat2 mengembirakan....

sempena hari cuti uitm dihatiku ni aku n clasmate aku berbasikal di bukit cerakah...
giler seronok walaupun agak memenatkan sebab dah lama xberbasikal....

7orang model basikal sorang cameraman.aku yang comel pakai tudung pink kt tengah2 2...hihi


persinggahan pertama kitorng pergi empangan sg.baru.. boleh bagi ikan makan lagi 2, n bau kat situ agak2 kurang menyenangkn sebab bau ikan....


ni dekat pondok y tinggi sekali kt sana, nama die pondoko pandang jauh kot budak2 ni cakap klau diorng tipu aku xtau la...


time ni kawan aku si Aqilah cakap lucah sebab 2 sume gelak beria


sekarang kt umah 4musim..giler sejuk musim salji kt s2 siap ad salji turun lagi..haha..


belakang 2 pokok betul tau bukan gambar..


last sekali g bagi rusa makan.. budak2 ni jahat g buli rusa 2 bagi makan daun kering..


y ni berok terlepas nak kawan ngn kitorng, nama die Aqilah

21 comments:

k.a.s said...

lama dah x berbasikal ni.. jeles pula bila tgk gambar2 ni. bukit cerakah ni kat shah alam? xD

liyana said...

macam best jep..siap bg ikan makan lagi...yana selalu makan ikan jep..kah3

papabear said...

oo masih ada ye rumah 4 musim tu. ingatkan tinggal nama jer :P

ila said...

ko jhat dowh..asyk kenakn ak..haha..

ïêmå å¢klê§ said...

kas @ aa kt shah alam tp xtau la seksyen bape sebab maen ikut orng jek,huhu..

memang sonok pun korng, cuti nnt g la..

qilah @ ehh, boleh comment plk..hihi pelik

Farhan Zulhusmi said...

wah seronoknya cuti....hehehe,,,,siap picnic...hehehe....
tapi betul gak...sape tak suka cutikan??kan2...hehehe

KUREKURE COMEL said...

hahaha..lwk nengoknye...mcm2 ragam..syok betul zaman belajar..
jeles2...

mcm best je tmpt2 tu...hehehe

trulyme said...

bila ko nak bw ak g jalan2 cni nie??dlu b4 konvo ko jnji nak bw ak prg bukit cerakah..tp xde pom..sedey ak..hukhuhk..:(

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

weeeeeee..bestnye tgk iema dgn kawan2 g sana..teringin jugak nak g..tapi xtahu bile..cam best2 sgttt. eeee. hehhee

nub said...

kena p laa ni bila2..slalu memembe dok cita pasai bkt cerakah ni...

Tuan Penasihat said...

sronoknya aktiviti macam ni.
lani kalau suru kayuh basikal gerenti keras pinggang.

AmYcOzZo said...

ouch! SA lame da x berbasikal.. mesti semput kalu cuba nie..hik2x

new entry : Makanan Dan Minuman Paling Menyelerakan

Nadiah Yacob said...

waaa bestnye^^

amiYo said...

lame x wt aktiviti camni ngn member2..cam best je...rindu kt member2 weh..haha

Encik MamaT said...

bila la dapat p ni... hehe... nak kena p jugak ni...

jeri said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://ting-tong99.blogspot.com
http://hasmeehaslina.blogspot.com/
http://smkdatukbahaman.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

lama p situ.cam bes plak

Cik Yana said...

Wah! lamanya tak berbasikal. Bestnye tempat tu!!! teruja gila tengok gambar :)

zmah said...

Berriadah mmg baik.

Cik Cammy Lia said...

hahaha jhtnya ayat untuk pic last tu..cian member

nadzirah aqilah said...

wahh.. seronok gilerr..... dh lama x cycling.. berat dh bontot.. haha

penyejuk hati said...

bestnye tgk iema beriadah ngan kwn2..rindunya suasana kt msia..ske pic no4..(^_^)