Thursday, February 17, 2011

xcantik ke gemok???


sekarang ni kawan2 aku semua sibuk nak mengurangkan berat badan masing2... bermotivasi nak makan buah tp goreng ayam tengah2 malam,haha.....
kenapa erk nak kurus?? gemok xcantik erk?? orang laki xsuke erk awek die gemok??? sebab 2 perempuan sume phsyco nak kurus takut xlaku... sampai sanggup xmakan berhari2 dan menempah penyakit sebab obses nak kurus....
jadi laki2 kat luar sana jangan pandang pada kecantikan je erk, nanti kawan2 saya xlaku...

tapi kan sebenarnya memang lumrah perempuan sume nak cantik dan salah satu tok nmpak cntik adalah dengan memiliki bentuk badan y ideal.. bila kurus baju pun kecik... suar pun slim...haha...


pesanan penaja--> diet la dengan diet y seimbang, biar la kurus sihat jgn dah kurus tp banyak pulak penyakit yang datang, dah susah kan parents nak tnggung bil2 hospital sume... (^_^)...
k la aku nak minum teh orang kampung dulu...huhu

21 comments:

KUREKURE COMEL said...

cisss...eima pun sme ye...hehehe...

kalo terlampau tembam....nangis woo nk cari baju....

tp bab laki tu...mina pernh testing gk..ok je....laki pun dh pndai memilih la....

cuba tgk yg naik moto...nmpk laki kurus gle...yg pompuan nye amat comel...kuikuikui..



oppsss..pnjang lak komen..hehehe

Gimi said...

waa minum teh kampung..
mau cirit berhari2 tu

whitecappuccino said...

ye laa..kalo berisi susah nak pakai baju yg sesuai..nampak tembam

kusiberjalan said...

mak saya kate gemok itu menawan...saya bangga kerana sy standard size uk huahauahahahahah!

ila said...

ahaha..ko kata ak x laku ek..hampeh btl..ak mkn nasi ayam bara kol 1 japg..hahaha..

EidaAz said...

hua3...gemuk2.....

semua dah pakat bising kan...

dah namanya pompuan...

pipoq said...

aku dah boroi la sejak berumahtangga ni..tapi masih terkawal lagi la..giler kau nanti muka kacak tapi perut jauh ke depan..

wifey aku pun risau je berat badan dah semakin naik..hehehe..

Anis Akhir said...

diet tu biar makan makanan yg seimbang..nanti sakit susah plk...

jgn terlalu memilih kecantikan, kerana bukan kecantikan itu yg membawa kpd kebahagiaan...

tetapi keperibadian yg tinggi adalah yg terbaik dn membawa kpd kegembiraan & kebahagiaan :)

trulyme said...

gemuk 2 subjektif la...xperlu nak pk2 nak 2run kan brt bdn..bek pk cmner nak sht je tnpa de sbrg pnyakit...

p/s:ak da xleh mnum teh kg..kalo x berhari2 ak msk kuar toilet nt...uhuhu..herbalife my inspiration now..hehe

Nasriq said...

ok jea gemuk pun...cuma jangan terlebih gemuk sudah la...

papabear said...

terlalu gemuk tak cantik. terlalu kurus tak cantik. apa2 perkara yg terlalu atau terlebih memang kurang baik hehe...

hiro said...

syukur penting.

touya said...

tapi setengah tu terlalu obses

k.a.s said...

sad but true guy mmg suka pompuan kurus. xD

tomato said...

tak semua laki sukak pompuan kurus.. ade yg sukak chubby2 what..hehe

biaq badan sihat janji xdak penyakit ok.. :D

Puanbee said...

kalau gemuk badan rasa tk bermaya jer..itu fasal lah nk kurus selain dr nk cantik !

alynn malynna said...

kadang2 orang gemuk nak kurus bukan kerana nak cantik...

tp sebenarnye nak confident je...
kalau gemuk nie asyk terase kekurangan diri je....

luvYOU said...

gemuk sgt...bkn tak cntek..cume nnti byk penyakit dtg singgah...
so biar berpadalah..
kalau badan berisi tp aktif bersenam and jaga makan kira orait ape..:)
yg pnting sehatlah sayang..

jaga makan
exercise or buat keje jgn tdo aje
tuh sume dh ckup baik ;)

lipan lapa said...

kenape semua nak kurus, skarang laki suke chubby2 gurl peace :-)

RaraTan said...

huuu... badan berisi... baju susah nak carik. saiz L pun dah macam saiz M dah zaman skarang ni. Uhuks3

aLya said...

gemok sihat xpe..hahaha
yg bnyak pnyakit yg ssh..ngeee