Friday, March 18, 2011

bf to bff



dari pakwe korang tibe2 putus jadi besfrenz..
apa pndangn korang???
kalau situasi ni terjadi kat korang dapat ke korang terima die nak jadi sekadar kawan jek..
kalau aku... emmm....
aku pun xtau....
tapi lepas putus cinta untuk aku membenci die mungkin xkot...
kalau die nak jadi sekadar kawan jek, aku terima walaupun hati aku sakit giler2 time 2...
tapi bila kita putus cinta kita kena belajar merelakan dan melepaskan...
itu je cara untuk ubat hati kita sendiri.....

mungkin ad yang xsetuju pendapat aku ni..
yela kan dah putus dah la, wtper sibuk2 nak jadi kawan lak...
sebab makin aku cuba melupakan makin aku giler dalam kenangan...
so aku wt cm takde pape...
nak bertukar status hubungan dari pakwe ke kawan, aku redha jek....

22 comments:

Nasriq said...

melepas bukan terlepas tapi terbebas...

whitecappuccino said...

setengah orang boleh terima sebagai kawan, tapi ada yg rasa lebih baik tak berhubung langsung..

shereena said...

sy jadi bff ngan incik abg sy skng..btul..x caye baca entri nie.hehe

http://natrashereena.blogspot.com/2011/03/ingatlah-generasi-muda.html

dan yg nie

http://natrashereena.blogspot.com/2011/02/15-february.html


jemput baca ye^^

Miss Dill said...

dulu tanak jadi kawan langsung.

skarang ni dah okei. masih kawan. tapi bukan bff. bahaya woo

Miss Dill^^

adan said...

mencintai bukan bermakna memiliki.. cukup sekadar melihat dia bahagia.. so,klu dia bahagia untuk berkawan.. apa salahnya.. setuju gak ngan entri ni.. ^_^

Mr iz said...

tak salah tapi bila berkawan jangan membabit kan perasaan.. bak kata cik patut belajar melepaskan dan merelakan... he he he...ada batasan nye ...he he he.. mungkin antara kita ditakdirkan sebagai kawan sahaja....he he he

KUREKURE COMEL said...

bg mina baik lepaskan terus....sbb bila ex tu dpt pengganti lain...kita lg sakit hati...huhuhu...

Miss Ayumi said...

ada dua ex boifren aku yg skarang jadik kwn baek aku, mama. ok je.

but better dont. saket dowhh bile tgk die dengan pengganti kite tu nanti.

dhiera said...

my ex-bf sekarang ni pun jadi my bff~bila ada problem, kami masih share btwen each other tp kami memang tak akan couple balik sebabb masing2 dah jumpa pilihan hati yang lbh baik~

ïêmå å¢klê§ said...

huhu..
it hurts actually...

NICK IRFAN said...

sy pun klu jd awk pening jgk nk pilih ni

azi nur said...

alamak susahnye nak terime~

papabear said...

x yah jadi lawan.. jadi kawan kan baik.. :P

A'IM said...

god thingking... jgn terlampau berfikir bila break

Amin Ke Tun said...

jangan sedih2 ....

nie aku ade bahan menarik untuk kita tengok..

http://aminketun.blogspot.com/2011/03/uefa.html
hahahhaha

bunga said...

tengok keadaan orang tersebut..lau mmg bunga senang berkawan terus jer berkawan walau putus..tapi lau dah putus pom duk anta msg cinta2..opsss..yang tu sory la tuk jadi kawan k..haha..

Cutiesifa said...

boleh je nak berkawan if dah putus..but make sure hubungan itu hanya kawan biasa, tiada ayat2 cinta, rindu dan sebagainya..jika ada, digalakkan supaya tidak mempunyai apa2 hubungan dgn ex lagi..

susah nak lepaskan org yg kita syg pergi tp benarlah kata org, mencintai tak semestinya memiliki...

aNiS aNiSa said...

kalau sy la kan,,,baik xpyh contact lgsg

tp take time nk jd cmtu...

drp contact tp sgt mnyakiktkan

papn stiap apa yg brlaku pasti ada hikmahnya kan~

EJA said...

pape pun ingat la pada allah hanya pd dia tempat kita mengadu yg terbaik :)

Cik Cammy Lia said...

depends la ..tp bagi saya... xkisah pon dari bf ke bff..hihi.. mungkin kite lebih serasi untuk jadi kwn jer...sape tahu kan

KUREKURE COMEL said...

iema...adakah mina kena komen kat cni...hehehehe....

Izzlorna said...

sekadar kwn biasa bole jer...nk jd bff takyah ler...akan ada yg menyakiti dan disakiti nnt ;p
ehehe...