Friday, May 27, 2011

lawatan sambil belajar

dalam hidup mesti akan merasa bahagia, gembira, sedey, menangis dan seribu 1 rasa
untuk melengkapkan kehidupan kita..
nak berjaya bukan senang dan mudah...
tanpa usaha 100% kejayaan tidak akan datang dengan bergolek macam ayam golek....
dan Allah akan memberikan setiap hambanya berkejayaan berdasarkan usaha dan doa yang telah kita buat....
(harap2 kata2 ni berkesan untuk diri aku sekarang)


xmau cite sedey sekarang sebab aku ada kat kampung...
sangat seronok walaupun penat..
kali ni nak try jugak buat kek pandan n puding aqilah.....


ari2 2...
aku dengan gembiranya pergi lawatan sambil belajar....
aku pergi melawat melaka bandaraya bersejarah lagi 2...
huuhhuhu....
tapi sebelum 2, aku pergi gunung ledang bermandi manda sambil bersantai makan buah anggur...
dan twisties yang aku beli diberikan kepada ikan2 disungai....
sangat mewah ikan disitu makan pada hari itu...
lepas 2 makan mee bandung muar..
kawan aku cakap kalau g muar kena makan mee bandung baru lengkap..
aku ikut jela.....

lepas 2 baru la berangkat ke melaka.....
kalau dah pergi melaka ofcoz la kena pergi kota aFamosa..
aku ingatkan kota 2 besar n dalam die 2 luas la...
sekali aku pergi....ermmm
janji gambar harus di ambil....
kat dalam kota afamosa 2 ada makam or something la lubang...
tempat 2 orang wt balik duit untuk buat hajat barangkali...
kalau la boleh buka pagar yang mengelilingi lubang 2..
dah lama aku kutip duit2 syiling 2...

lepas2 aku pergi muzium sejarah2 dari negara china, indonesia n malaysia.......
aku xsuka sejarah, aku baca gitu2 je penerangan yang die bagi.....
tapi aku suka amek gambar..
hihihi..


b4 balik 2 singgah zoo melaka tapi dah nak magrib so jalan2 tepi tasik jerk...
kesian kawan saya 2, xsempat nak lawat kawan die kt kandang..
xpela... laen kali jela pergi lagi....


p/s--> boleh x laen kali bawak pergi pulau pulak (^_^).......

15 comments:

Nasriq said...

nanti kalau nak pergi ajak la... boleh melawat kawan tu jugak... yang atas pokok tu...

Mr iz said...

he he he... dahsyat tu ikan makan twisties... he he he.... jauh perjalan tu..he he he.... lain kali ajak la skali..he he he

Ija AppLe :) said...

last g mlake 10 taon yg lalu..
camane rupe laa skrg..
ps : sejarah best ! hehe ^^,

Anonymous said...

Ooo g jejalan xajak pn, isk3..
Jom sy bwk g pulau, nk g pulau mane erk?? Hihi..
-- a.r.m.s --

ïêmå å¢klê§ said...

nasriq @ mr iz>> boleh2 nnt melawat melaka ramai2 sambil baek beca,,,huhuhu

ija>> sama je kot sebab tmpt sejarah xleh ubah...hihi

arms>> emm ajak2 ayam malas la layan :P

amranaiman said...

besnye jalan2 :D

Khairil said...

woo...bestnya pergi Melaka..teringat last trip dulu...kenangan...

Far8 budak baik said...

weh weh..aku pun terbaling duit dlm tu..karut karut..tapi main ikut org putih wat..hahahaha..penah kot pi melake tu..besa kn kapal tuu pehh pehhh

adan said...

perghh.. g melaka tuu... dulu saya tak suka sejarah gak.. tapi sekarang dah minat sejarah.. ehehe.. sejarah best!

dill said...

syoknye weh

dill.

Anonymous said...

erm npk mcm ajak aym erk?? cane nk bg xnpk mcm ajak aym erk, huhu..
-- a.r.m.s --

ïêmå å¢klê§ said...

amran @ khairil >> jalan2 memang best, lagi best kalau orang support..

farhan>> la, ko pun sama sumbangkan syiling kt lubang 2...huhuu

adan>> g la melaka.. kat melaka banyak hak milik orang asing..haha..

miss dill>> syok memang syok..

arms>> klau macam 2.. nak pergi pulau tioman la..wink*

r-5 said...

sonok nya nak ikut jugak. haha.

k.h.a.l.i.l.a said...

ari tu pegi melaka gak. tp pegi pulau besar ^_^

KUREKURE COMEL said...

amboi...sakan ye berjalan....nnti pi melaka singgah la rumah tok mina...hihihi...