Saturday, May 28, 2011

*sigh*

"alah, ko cakap je senang la..
aku yang mengalaminya yang merasainya.."


ayat kat atas memang selalu kita dengar..
bercakap sapa yang xreti..
sejak kecil lagi kita dah pandai bercakap walaupun just cakap "baba"
tapi adakah sejak kecil kita dah pandai berfikir
dah pandai menyelesaikan masalah..
bila kawan kita mengalami masalah...
kita la orang pertama yang mengeluarkan kata2 motivasi...
tapi bila masalah 2 terjadi kat kita..
emm rasa macam nak bunuh semut jerk...

24 comments:

meaw said...

yessss,tu la gunanya kawan dalam hidup kita ni, kalau ada masalah je nak kena jumpa caunselor susoh la :P

shedameor said...

yeee. setuju sangat. kita hanya pandai bagi nasihat tapi bila benda tu terjadi, kita terduduk . kann ?

dill said...

cik iema, saye setuju!

dill.

Anonymous said...

Setuju sgt2.. :-)
-- a.r.m.s --

ïêmå å¢klê§ said...

meaw>> kawan memang bagus bila susah, tapi kesusahan 2 xkan hilang dengan bercerita je kan..


sheda>> betul.. ermmm xsanggup nak hadapi hari mendatang...


miss dill @ arms >> bagus2..

budakBaik said...

sokong...

Nasriq said...

rumah aku banyak semut kalau nak bunuh...


kita pandai berkata pada orang... bila terkena batang hidung sendiri... mula la gelabah beruk...

ïêmå å¢klê§ said...

BUDAK BAEK>> KO MEMANG SELALU SETUJU DENGAN AKU...


NASRIQ>> UISHH,,JAUH 2 NAK TOLONG BUNUHKAN....

bungaitucantik said...

haha..btui tuu~ stuju sgt2!

meh singgah cneh~ =.=
kisah si pengkritik

Siti Murni said...

Assalam..
erm,sukalah entri nie..
mmg mcm tu pn,cth.klu org lain tgh bersedih,kte ckp sabarlah..
tp klu time kte plak down,org ckp cmtu,rse mkin sedih adela..hehe =)

adan said...

saya mengharapkan mereka yang mendengar masalah saya dapat memberikan nasihat motivasi.. tapi,kalau tak boleh memberi nasihat.. cukup la sekadar mendengar luahan hati saya.. masalah saya..

tapi,saya tanak yang jadi pendengar tu tak beri respon langsung.! ahahaha..

sori komen panjang2.. saje nak sambung entri awak.. keh keh keh

ïêmå å¢klê§ said...

bungaitucantik >>> time kasih.. nnti saya singgah erk..


siti murni >>> betul2, kalau tgh sedey memang nak dgr nasihat orang pun xde mud..


adan >>> kawan memang penting, tapi ad sesetengah perkara bila bercerita memang xboleh membantu kita :(

Cik Su Life Cycle said...

hehe.. cik su setuju tu

r-5 said...

betul tu, kesian mereka yang kecil2 lagi penuh dengan masalah. hanya yang kuat mampu survive dengan jayanya. :'( tapi klu nak share problem kawan-kawan sekalian boleh direct bercerita dengan saya saya akan bantu selagi mampu. insya'Allah.. :)

Nonie said...

tp kkdng kte akn jd bijak berkata2 demi nk menaikkn semngat orng..like family,frens..:)

A retarded kitty said...

fikir2.susahnya

bunga said...

setuju..:)

rayne rawt rawt said...

tu la fungsi kawan kepada kita . setuju :)

ibnubaba_04 said...

biasa la..setiap org ade masalah..
sebab hidup ni, x semudah a b c dan tak sesusah x y z..fikir2kan lah..heee

amir aizat said...

setuju! sokong sgt2,hhehe

Ija AppLe :) said...

tak suke dgr masalah bekaitan pkwe..
rase cam nak bnuh dri je.. =.="

ARJUNA.Inc said...

yee...tol 2..biler jdi kt kita sndri..kta jdi bangag tuk slsaikan..sbb?otak kita nga kusut..2 sbb kta perlukan org len je tuk tnagkn fkran kita... =)

Siti Nadzirah Zakariah said...

bila kawan ade masalah, kita bagi nasihat, semangat. tapi, bila kita yang ditimpa masalah, kadang2 kita x dapat nak buat apa yang kita selalu cakap kat kawan kita. kan kan kan.

KUREKURE COMEL said...

mcm mina gamaknye tu.....bukan setakat nak bunuh semut...


kalau blh lipas...cicak...labah2..semua2 la....huhuhu....