Sunday, June 5, 2011

hormat menghormati


yang tua harus dihormati..
yes betul tapi kena tengok gak pakcik oR makcik yang tua 2 macam mana..
kAlau orang tua 2 sendiri pun tak reti nak hormat orang muda mcam kita2 ni(haha..muda ker)
baik tak payah nak cakap yang tua dihormati...

sangat2 geram..
setakat keje teetttttt
tapi berlagak macam tempat 2 die yang punya..
orang bertanya je kot..
dah memang keje ko tempat orang bertanya..
terima jela..
ni nak jawab sedap mulut....
kalau la jadi kat aku, memang aku dah buat aduan kt supervisor die jerk...
takde budi bahasa....
orang macam ni aku nak hormat memang takde la....

35 comments:

Nasriq said...

apa kata bagi cadangan dekat dia bukak kaunter collect duit toilet pulok... mesti masyuk...


dah namanya kaunter pertanyaan... mesti la tempat bertanya...

tapi tanya apa? jangan tanya mana rumah tukang karut sudah la...

dill said...

tu namanya tak reti apa itu 'Budi Bahasa Budaya Kita'

ignorant nuts.

dill.

ABU said...

wah marah nampak..sabar nohh..
mmg mcm tu, kadng2 orng lua yg rasa dirinya hebat sngt, bnyak pengalaman kerja akan belagak...sombong..
tp tak semua la..

sbb tula perlu ada saling hormat menghormati kan kan kan..

ïêmå å¢klê§ said...

nasriq >> haha..pakcik 2 memang bengkeng.. kalau duduk depan toilet mau orang xmasuk toilet 2..

miss dill >> nasib baek pakcik kalau x memang orang pun tengking sekali..

abu >> betul la 2.. kalau ad prob ngn family pun xyah la nak marah orang xtentu pasal...

kusiberjalan said...

biaser r manusia berlagak ni kengkadang tak reti sedo diri dy pikir hebat sgt dah dy... ahahah

Iznie said...

budi bahasa budaya kita. hormat menghormati amalan mulia kan kan... :)
tapi betul la, buat baik berpada-pada juga...

sbb mcm iznie punya prinsip masa dulu2, "iznie baik dgn org yg baik dgn iznie jer"...hohoho
skrang prinsip ni dah berubah la.. heheh

Khairil said...

budi bahasa budaya kita...orang berbudi kita berbahasa...tidak kiralah tua atau muda...hotmat menghormati itu perlu...

ïêmå å¢klê§ said...

kusikuberjalan >> orang tua berlagak terok benar bunyinya..haha


iznie >> kenapa bertukar prinsip pulak sekarang??


khairil >> betul2.. tapi orng tua sokmo nak kita je hormat die... :(

bungaitucantik said...

wah marah betul yer~ cool2..huhu

ibnubaba_04 said...

betul tu..klu sling homati, aman dunia akhirat

ïêmå å¢klê§ said...

bungaitucantik >> xmarah la, geram jerk..hihi


ibnubaba >> 2la pasal, dah hati ni xtenang + mngumpat..hihi

bunga said...

sabar sabar..biasala..tapi mmg kena hormat org tua sbb dia banyak ilmu dari kita..hehee..

bunga lau xsenang dengan sesetangah org tua bunga senyum dan blah jer..hkahakha..

amir aizat said...

sabor jer lah, manusia ni mcm2 ragam skrng,hehe

adan said...

orang lebih tua harus dihormati.. tp,kalau perangai macam @$@$#@#@...!
bak kata nabil.. "lu pikir la sendiri"

fyqa said...

wuuu.. sabar2..

ïêmå å¢klê§ said...

amir >> kalau ragam die 2 yang menyenangkan xpe..

adan >> kalau iema xde la nk horat orng macam 2..huuh

fyqa >> tengah sabar la ni..hihi

OhMyLord said...

respect the older one!

NICK IRFAN said...

nape ni?

ïêmå å¢klê§ said...

ohmylord >> ye baekkk..

nick irfan >> bercerita perkara yang berlaku didepan mata.. nasib baek xkena kat diri sendiri

S..U..D..@..I..S said...

manusia banyak feel dan beragam

saling hurmat x kira tua or muda

ïêmå å¢klê§ said...

sud @ is >> setuju sangat...

~SaL IjOu~ said...

Salam kenal.ade gak jumpe mende2 gini, kat klinik gomen.nurse yg tua tu bukan men kerek g..rasa nak je cucuk ubat pelali~

NICK IRFAN said...

oh... ingatkan psl diri awk klu sy pun agak angin jgk jmpa org x reti hormat org ain

Miss Jingga said...

saling hormat itu perlu

JARI YANG TERBARAI said...

kalau gua, gua sound balik guna ayat pedas...

NICK IRFAN said...

sepatutnya org mcm ni bak kata usop wilcha "kita bakor jer!" hehe

Bigdaddyz said...

kita saba jer bukan bako...bahaya tu...hehe

KUREKURE COMEL said...

ayoooo...lain kali eima buntangkan sikit mata....pastu ckp dgn lemah gemalai..tp ayat menyusuk kalbu..hihihi...


kompem sentap....lalala...

JARI YANG TERBARAI said...

agree with kure kure hahhaah

♥ Princess ♥ said...

budi bahasa budaya kita ;)

Iznie said...

err..sbb apa berubah prinsip? sbb nak try berbaik dgn sume orang..even dia tak baik dgn kita...heehe

orang ckp, cara tu bley buat kita lebih tenang... :D

lala shaheila said...

haha.. mereka yg tunjuk contoh tak baik kan..

senyumSOYA said...

saling hormat menghormati~
kadang2 buah fikiran atau cara org baru ni ada jugak betulnya...

sama2 perbaiki diri..
yang tua kita hormato yang muda kita sayangi~ hehehe

ARJUNA.Inc said...

bley jer..repot je terus...nak wt cmne..undang2 pn ade..kalo dia x bley time...bwak court pn iema akles akan menang!!!..ehhehehe

amir aizat said...

yeah. ap pun, give respect get respect!