Monday, July 18, 2011

just married


perkahwinan adalah impian setiap wanita...
aku pernah terbaca ungkapan ni tapi lupa kat mana..
tak heran la bila aku chat dengan kawan aku sorang ni..
die xhabis2 cite pasal nak kawen....

well sapa nak jadi andartu ye tak..
lagipun salah satu amalan yang dibawa masa kat kubur adalah doa anak2 soleh(betulkan kalau salah)
bila xkawen macam mana nak ada anak..

pakai baju pengantin,
ambil gambar
kek bertingkat...
kenduri dihadiri ramai kenalan...
semua nampak indah...
tapi aku xperlukan semua 2kot...
cukup la kenduri doa selamat
dihadiri saudara terdekat dan kawan2 rapat...
so duit hantaran beribu ribu 2 aku boleh mengelilingi dunia dengan suami aku..
lagi romantik melihat cahaya matahari terbenam bersama2 di pulau2 yang ada kat malaysia ni...
hihi(romantik x aku..hoho)
lagi best dari membazir buat kenduri besar2an...

22 comments:

dill said...

oh. iema dah gatal nak kawen! lalala~

dill.

Tukang Karut said...

bagus... kalau cam tu esok jugak aku masuk meminang.... hoho...

ïêmå å¢klê§ said...

miss dill >> hihi dalam perancangan kot.. haha perasan...


tukang karut >> iema tunggu :P

Tukang Karut said...

tunggu yea.. meh bagi alamat...

Far8 budak baik said...

tu arrr..membazir je...
takpe nk buat yg indah indah pun..
bab kawin sekali je kn..
jadi yg indah tu mesti lahh
x borosss...cewahhh
pandai aku berkata kata..
klo nk kawin 4..kene lahh badjet2..
kawin alakadar jelah kn haahaha

~SaL IjOu~ said...

persepsi org nak buat besar2 sbb sekali seumo idup..tp x perlu pun mcm tu..yg simple kdg2 lebih bermakna~ ^^

ïêmå å¢klê§ said...

tukang karut >> goole la. nama iema ackles famous dowhh..haha


far8 budak baik >> bab kawen 4 2 gua xcampur erk....


~sal ijou~ >> betul la 2 biar simple time kawen tapi mewah lepas kawen..hihi

S..U..D..@..I..S said...

ramai jemputan..maknanya ramailah kawan2 mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan ......betul tak iema

soooooour said...

nak kawin ngn u la....hehehe...

Mr iz said...

bila tu...he he he he... hati dah berbunga gitu... he he he he... cepat jangan tertinggal bas sudah la ye...he he

nohfee said...

awww sweet! tiba2 rasa nak kawen jugak

cissss. nohfee study biaq peghabih dlu. hahah.

btw, nice entry ;)

ïêmå å¢klê§ said...

sudais >> betul la 2... tapi artis2 ramai yang datang 2 putus gak....


soooour >> jom2..*blushing*


mr iz >> ehh.. iema xmaen bas2 dah sekrang... helikopter la baru syokkk


nohfee >> iema pun xabis study lagi tapi dah gatal2,... haha

iedaurora said...

haaa cepat2 la dik kawen...

ïêmå å¢klê§ said...

iedaurora >> hihi akak ni, lambat lagi la,,, 2perancangan 10thn..hikhik

Anis Akhir said...

kawen tu kan sunnah Nabi..

anis pun kalau blh nk cepat2 kan kawen...

tapi, apa kan daya... mcm2 halangan.. huhu...

ïêmå å¢klê§ said...

gatai la anis ni...
iema ni perancangan 10thn akan datang..
hukhuk

deeya said...

bulan madu 1 dunia pun bazir jugak la syg .. wat knduri lah besh . meriah ! hahaha ~ owh ! dya pun da gatal gak nak kawen . hehehe ~

ïêmå å¢klê§ said...

deeya >> xpe. membazir tok kita bukan untuk orang laen..
hikhik

SimplySeoul said...

Dulu selalu jugak pikir kawen2, tapi sejak solo ni xberapa sgt pikir. Hehe.

Niena Pengembara Ilahi said...

isk.. nk kawin... nk kawin :D

ïêmå å¢klê§ said...

siimplySeoul >> xpe... iema pun rancang je wlaupun solo lagi..hihi


niena Pengembara illahi >> jom2...

nurfatiha blacky said...

IGTKAN. dah kawenn. :)