Friday, August 12, 2011

bila tiba ramadhan

dulu masa aku keje waktu bulan puasa seyes best woo
tapi kena keje kat tempat yang membuatkan kita sentiasa membuat keje
kalau x memang xtahan tengok jam jela..
memandangkan tempat keja dekat dengan kFc
aku menjadi pelik..
kenapa ramai je yang drive thru time bulan puasa..
adakah orang2 bukan islam menghormati bulan puasa sehinggakan hanya makan dirumah saja
ataupun?????



semoga semua amalan puasa kita mendapat ganjaran dari Allah...

22 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

agaknya la kan...diorg hormat dan segan..hehe

takoot orang2 islam kita ja g drive truth...kalau og pompuan ada alasankan..ehheh

mocha~ said...

tringat zaman skola kawan2 chinese nak minum dlm kelas pon diorg sorok2..sweetnya diorg!

Henry Zackery said...

baek punya port nak ponteng..hehehe

LASER KEYBOARD YANG SANGAT CANGGIH

selendang merah said...

hehe..comelnya dak tu makan..^_^

baguslah lau diowg memhormati kita..tak mcm sesetengah tu makan ikut dan jew..

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

Ezay Hadry said...

hehe agak2 beli tuk mak or akak dorung kot<<pikir positif :)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe baby tu nampak comel, rasa cam nk pijak2 jer.. ehhh kejam nyeee

farah fauzi said...

ataupun diorang uzur kot...heheh...

Far8 budak baik said...

tu lahh kot..klo pempuan kita
leh ckp cuti puase kann..
klo lelaki tu parah sikit..
cuti bulan mengambang gak kot.
ahahahahha

Asrul "iLham" Sany said...

amoi2 kat opis sy pun segan nak makan + minum depan2...

:D

Iffah Afeefah said...

y cti pon makan sorok2

zati embong said...

hihi,jat cuti bln puasa makan bwah meja.hihi

M a W a D D a H said...

ataupun pose yang yuk...mkn dlm kete la tue gamaknye...hurmmm

teha said...

ahahhaa ! comell jee baby tu !

shedameor said...

mane2 pon boleh jadi kes di atas. tapi think positive. non-muslim la yang drive thru tuu. kann kann ? hik3

Akue Achik said...

wahahahhaa..Alhamdulillah..bsar2 ni xbt mcm tu dah...heehee

KimiCnoL said...

berfikir positive dia malu dan segan..pk negative,lu pk la sendiri!haha
hukum letak gambar makanan time ramadhan?

Bigdaddyz said...

lebih elok begitu daripada makan di tempat awam..dosa sendiri tanggung...:)

dhiera said...

semalam, collegue saya order nasi beriani kat kedai mamak dalam pukul 1 lebih nak tapaw buka..
nak tahu apa dia nampak?
dia nampak ada 2 orang lelaki melayu yang pasti baligh dan berakal tengah ceduk lauk untuk makan sambil tersipu-sipu malu~
apa nak jadi~

zaty luvlianncezzz said...

hehe.jgn ponteng2 .

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

soooooour said...

segan kot nak beli dpn2...

fiq. said...

ataupun,,,huhuhu,,,ada dua makne ni, kalau makne negatip,, yg dive thru tu melayu chinese/indian look tapau makan kat umah,huhuhu